Pantone Graphic

Pantone heeft voor de grafische markt verschillende kleur series. De meest populaire serie is de PMS serie. Naast waaiers van de PMS kleuren bestaan er Pastel, Neon en Metallics kleurenwaaiers. Voor drukwerk toepassingen op basis van CMYK heeft Pantone Process waaiers.

Welke waaier is nodig? Full Color of PMS

Drukkers gebruiken 4 kleuren inkt: Cyaan, Magenta, Yellow en Key (CMYK). Daarmee kunnen alle mogelijke kleuren worden gemengd. Voor drukwerk met een veelvoud aan kleuren, zoals reclamedrukwerk en foto’s, wordt voornamelijk een Full Color waaier gebruikt. Voor drukwerk dat maar in een of twee kleuren wordt afgedrukt is een PMS waaier voldoende. Daar kiest u eenvoudig de kleuren uit die nodig zijn en communiceert de kleurcodes door aan de drukker. Zo heeft u altijd, bij elke drukker, precies dezelfde kleur. Heeft u een waaier nodig waarmee alle Pantone kleuren te vergelijken zijn met CMYK kleuren? Dan kunt u gebruik maken van een Colorbridge waaier. Deze waaier legt alle Pantone kleuren die ook in CMYK af te drukken zijn, naast elkaar.

Pantone waaier of chipsbook nodig?

Voordat u overgaat tot de koop van een waaier raden wij u aan goed na te gaan voor welk doel u het gaat gebruiken. Als u veel werkt met ontwerpers en drukkers kan het voordeliger zijn een bundel aan te schaffen. Heeft u slechts een bepaalde kleur nodig, dan is het mogelijk om een losse Pantone pagina aan te schaffen.

Voor meer informatie of advies over Pantone kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.