Pantone Graphic

Pantone heeft voor de grafische markt verschillende kleur series. De meest populaire serie is de PMS serie. Naast waaiers van de PMS kleuren bestaan er Pastel, Neon en Metallics kleurenwaaiers. Voor drukwerk toepassingen op basis van CMYK heeft Pantone Process waaiers.

Welke kleuren bij drukwerk; Full Color of PMS kleuren?


Met inkt in 4 kleuren kan elke mogelijke kleur gemengd worden. De 4 full color kleuren zijn cyaan, magenta, yellow en key (afgekort CMYK). Meestal gebruikt men full color voor drukwerk met meer dan 2 of 3 kleuren, zoals reclamedrukwerk, foto’s, etc.
Voor drukwerk in 1 of 2 kleuren wordt er vaak gewerkt met PMS kleuren. U kiest dan uit de waaier welke kleuren u wilt, legt de nummers vast heeft altijd bij elke drukker dezelfde kleurkwaliteit drukwerk.
Bent u op zoek naar een waaier waarmee u Pantone kleuren kunt vergelijken met een CMYK equivalent, zodat u een Pantone kleur kunt vervangen door CMYK? Dan is een ColorBridge Guide een geschikte keuze voor u.

Pantone waaier of Pantone Chipsbook kopen?

Voordat u over gaat tot de aankoop van een waaier of boek (met afscheurstrookjes van de Pantone kleuren) raden wij u aan goed na te gaan voor welk doel u de waaier nodig heeft. Werkt u met drukkers en ontwerpers dan kan het voor u voordeliger zijn een ´bundel´ aan te schaffen. Heeft u steeds maar één bepaalde Pantone kleur(staal) nodig, dan is een losse Pantone pagina een uitkomst! Wilt u meer informatie of advies, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.