Catalogus:

Copics, de varianten, en de beste alternatieven


Welke soorten Copics zijn er en wat zijn de beste alternatieven? 

Alcoholmarkers zijn sinds de opkomst van social media ra-zend populair geworden. Logisch, want ze zijn perfect voor grafische toepassingen zoals het maken van digitale illustraties. Of misschien heb je recente blog:  Copics, wat je móét weten als je ze aan gaat schaffen!  wel gelezen en ben je enthousiast geworden. Maar welke moet je kopen? En is het echt nodig om bijna 7 euro per marker uit te geven?

De Copic markers komen in 4 varianten welke we hier voor je uiteen zullen zetten zodat je een goede keuze kunt maken. Ook vertellen we je welke alternatieven er zijn voor deze markers zodat je niet onnodig teveel betaalt. 

Classic Copic Marker

De classic komt in de vorm van een stift zoals je stiften kent. Net zoals alle Copic markers heeft hij twee kanten met een punt waarvan 1 breed (' beitelvormig ' zoals bij een markeerstift )is en 1 ronde fijne "bullet" punt. De classic marker heeft de meeste inktvoorraad (en gaat dus het langste mee)en is tevens bij te vullen. De meeste mensen zullen een voorkeur hebben voor een penseelvormige (flexibele) punt die deze marker niet standaard heeft. Om deze reden is de sketch uitvoering iets populairder onder onze klanten. Wel zijn bij deze markers de punten/nibs te vervangen door een grote reeks aan andersoortige nibs. Je hebt dus meer mogelijkheden, meer inkt maar ook meer gedoe. De Classic Copic marker komt in iets minder kleuren dan de sketchmarker. De Classic marker is bij ons verkrijgbaar vanaf 6.85 per stuk 




Sketch Copic Marker

Dit is de populairste marker van Copic. Het grootste verschil met de classic Copic marker is de punt en het kleurassortiment (de sketch is te verkrijgen in het volledige assortiment van 358 kleuren). De 'fijne' punt is penseelvormig en flexibel waardoor het uitstekend geschikt is voor fijne details. Ook bevat hij gewoon de brede beitelvormige punt. Daarnaast is deze marker ook nog eens hervulbaar waardoor je er oneindig mee kunt doen. De Sketch marker is bij van beek art verkrijgbaar van 6.85 per stuk. 




Ciao Copic Marker

Het prijsbewuste zusje van de Sketch Copic marker is de ciao copic marker. Deze marker heeft de penseelvormige nib die door velen zo geliefd is. En komt voor bijna de helft van de prijs. Hiervoor zijn een paar consessies gemaakt: Deze marker heeft minder inktopslag en kan ook niet hervuld worden. Ook is deze marker verkrijgbaar in minder kleuren. Qua prestaties doet hij echter niets onder aan de sketch marker! De Copic Ciao marker is bij van Beek Art verkrijgbaar vanaf 3.85 per stuk 




Wide Copic Marker

De Wide Copic marker is een beetje een vreemde eend in de bijt en wordt derhalve niet bij van Beek Art verkocht. We noemen hem toch in deze blog zodat hij helemaal compleet is :) . De Wide Copic marker heeft zoals de naam al doet vermoeden, een extreem brede punt. Lekker als je grote vlakken moet kleuren dus. 




De beste alternatieven voor Copic markers

Goed, je bent overtuigd. Je wil aan de slag met alcoholmarkers. Maar je bankrekening is niet toereikend. Het kan de beste overkomen. En gelukkig kunnen we dan ook meedelen dat we ook een aantal mooie alternatieve producten verkopen. Zijn deze producten minder goed dan Copics? Niet echt. Ze zullen misschien iets minder consistent in kwaliteit zijn waardoor je eerder een probleem met een product zal hebben (stiften die evt. gaan lekken na verloop van tijd, iets sneller uitdrogen, of een iets grotere kans hebben op een productfout) maar 99% van de tijd zullen ze prima of zelfs vergelijkbaar presteren . Ook de kleurmogelijkheden zijn bijna altijd minder uitgebreid. Maar daar staat een mooie prijs tegenover voor een marker die zich vergelijkbaar 'gedraagt' als een Copic marker.

Stylefile markers als alternatief voor Copic markers

Een prachtig alternatief voor Copics zijn de Stylefile markers. Stylefile is a new kid on the block in de kunstwereld en is 'pas' sinds 2009 actief is. Ondanks dat het een nieuwer en onbekend merk is en ze hun product tegen een heel scherpe prijs aanbieden zullen we maar gewoon zeggen wat iedereen denkt en wil weten; het is geen Chineze zooi die je met wat wilskracht ook zelf kunt importeren voor een prikkie (om na een week in de prullenbak te eindigen omdat alles uit elkaar valt).  Stylefile is van Duitse makelarij en wordt dus ook onderworpen aan de stevige kwaliteitscontroles die in Duitsland plaatsvinden. Markers, het zijn net auto's. Er gaat niets boven de betrouwbaarheid van een Duitser of een Japanner. De hoge kwaliteit is aan alles te merken want de reacties van onze klanten zijn lyrisch. 

Bij van Beek Art zijn we ontzettend enthousiast over deze markers. Het mooie aan deze markers is dat je ondanks de lage prijs alle varianten kunt hervullen terwijl ze goedkoper zijn dan de goedkoopste variant van Copic, waarbij dit niet kan. De markers komen in een "classic" uitvoering welke te verkrijgen is voor 2.75 per stuk (!) en een brush variant, met kenmerkende penseelvormige punt, welke te verkrijgen zijn vanaf 3.75 per stuk. 


Promarkers als alternatief voor Copic markers

Ietsje langer dan de Stylefile markers in de roulatie zijn de Promarkers. Vroeger gefabriceerd door Letraset, maar tegenwoordig overgenomen door het alom bekende en gerenommeerde kunstenaarsmerk Winsor&Newton. Letraset was één van de eersten die met een degelijk alternatief kwamen voor Copic en kennen dan ook een uitstekende reputatie bij grafische designers. Desondanks zijn het de goedkoopste alcoholmarkers die we in ons assortiment hebben. We bieden hun markers aan tegen de scherpe prijs van 2.49 per marker voor de standaard uitvoering (met bullet vormig nib) en 2.75 voor de brush vormige variant. De standaardvariant is verkrijgbaar in 148 kleuren en de Promarker Brush is te verkrijgen in 72 kleuren. 


We hopen je zo op de hoogte gebracht te hebben van de verschillende markers! Nog vragen? Schroom niet om een mailtje naar onze klantenservice te sturen. We staan graag voor je klaar!


Deel dit artikel